VIDEO! Experiment social: Cât timp petrec tinerii pe telefon într-o singură zi

În era tehnologiei avansate, tinerii se lasă prinși în lumea virtuală, petrecând ore întregi cu telefonul în mână. I-am întrebat cât timp dedică pe zi dispozitivelor, iar statisticile de pe telefoane au variat. Un aspect comun însă a ieșit în evidență – obsesia pentru platforme precum Instagram și TikTok.

Mulți dintre tineri admit că stau conectați la telefon timp îndelungat, ajungând să petreacă și până la 10 ore pe zi în mediul online. Pe Instagram, tinerii se pierd în fluxul aparent infinit de fotografii și videoclipuri postate de prieteni, influenceri și vedete. Procesul de a derula în jos pe ecran devine uneori automat, iar orele trec fără ca ei să-și dea seama.

În mod similar, TikTok a devenit o adevărată senzație, oferind conținut video de scurtă durată, creativ și captivant. Acești tineri recunosc că odată ce încep să se uite la videoclipurile de pe TikTok, devin prizonierii unui cerc vicios, în care fiecare clip pare mai interesant decât precedentul.

Messenger și alte aplicații precum YouTube și Netflix reprezintă și ele atracții importante pentru această generație. Comunicarea constantă prin mesaje, vizionarea de conținut video, fie că este vorba de tutoriale, vloguri sau seriale, devin activități cotidiene, contribuind la creșterea numărului de ore petrecute pe telefoane.

About The Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *