VIDEO! Cinematograful Dacia a intrat în reabilitare

Cinematograful Dacia a intrat în reabilitare! Astăzi, 1 februarie 2024, la Cinematograful Dacia, situat în strada Mușatini – Piața Voievozilor, cartierul Alexandru cel Bun, a avut loc predarea amplasamentului către constructor pentru începerea lucrărilor.

Valoarea contractului este de peste 14 milioane lei cu TVA, durata de execuţie a lucrărilor fiind de 18 luni de la data ordinului de începere. Suma necesară investiției provine dintr-un împrumut contractat de Municipiul Iași de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare.

Cinematograful Dacia va deveni Ateneul Copiilor. Proiectul constă în reabilitarea, modernizarea şi dotarea clădirii pentru a respecta standardele şi cerinţele actuale. Cinema Dacia va fi transformat într-un spaţiu de spectacole şi activităţi cultural-educative.

Sala de spectacole va avea o capacitate de 367 persoane pe scaune, trei dintre ele sunt speciale pentru persoane cu dizabilităţi. Cinematograful va fi dotat cu echipamente de ultimă generaţie de sonorizare, lumini, proiectoare digitale şi climatizare.

În luna decembrie 2023 a fost semnat contractul de reabilitare, modernizare, extindere și dotare a Cinematografului Dacia între Municipiul Iași și firma Amina & S Group LLC – Sucursala Iași.

About The Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *