Vama Stânca blocată astăzi de fermieri și transportatori!

Zeci de fermieri şi transportatori protestează și astăzi în Vama Stânca-Costești, nemulţumiţi de importurile de cereale care au afectat preţurile din piaţa de la noi din ţară, precum şi de preţurile RCA.

Fermierii, alături de reprezentanţi ai unor firme de transporturi, au arborat drapelul României pe utilaje și au plecat în coloană, cu viteză redusă, către Vama Stânca.

Astfel, zeci de utilaje agricole ale fermierilor din Botoşani blochează astăzi Punctul de Trecere a Frontierei Stânca-Costeşti. Protestatarii au ocupat ambele sensuri de mers ale DN 29D, astfel încât accesul tuturor vehiculelor către şi dinspre Republica Moldova este blocat.

Acţiunea are loc în contextul protestelor organizate la nivel naţional atât de agricultori, cât şi de transportatori.

Potrivit Jandameriei, în urma protestelor spontane desfăşurate de la finele săptămânii trecute până în prezent, jandarmii au aplicat trei avertismente pentru participarea la adunări publice nedeclarate sau interzise şi urmate de refuzul părăsirii locurilor de desfăşurare a acestora, precum şi pentru organizarea şi desfăşurarea de adunări publice nedeclarate, neînregistrate sau interzise, potrivit wall-street.ro.

sursa : stiri.botosani.ro

About The Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *