Un tânăr din Iași a ajuns să trăiască visul american. A strâns 2.000 de dolari pentru a merge în SUA, iar apoi a luat o decizie care i-a schimbat viața
Un tânăr din Iași a ajuns să trăiască visul american, după ce a strâns 2.000 de dolari. Marian s-a decis să călătorească în Statele Unite ale Americii cu programul Work and Travel, iar apoi a luat o decizie care i-a schimbat viața. Iată prin ce provocări a trecut în 8 luni petrecute peste ocean.
Tânărul ieșean care a ajuns să trăiască, pentru 8 luni, visul american
Cine a spus că o experiență Work and Travel îți poate schimba viața, a avut dreptate. La fel s-a întâmplat și cu Marian Busuioc, un tânăr în vârstă de 29 de ani care și-a descoperit talentul ascuns pentru prepararea prăjiturilor după ce a plecat peste ocean. Venit din Republica Moldova pentru a studia la Iași, Marian s-a înscris la Universitatea Tehnică „Gh Asachi” din dorința de a deveni inginer, însă la numai doi ani de la începerea facultății, planurile i s-au schimbat complet.
„Am venit la Iași cu gândul să devin inginer. În 2014 m-am înscris la Universitatea Tehnică, pe profilul Inginerie și Management pentru că îmi plăcea să meșteresc. Însă, în 2016, am plecat cu programul Work and Travel în America, iar aici am lucrat într-o cafenea care mi-a schimbat viața. Era o cafenea mică, dar aici și găteam. Mi-am dat seama că îmi place să gătesc și am început să tot exersez. Am stat patru luni acolo. Cafeneaua avea mic dejun și prânz, iar dacă la început am fost ajutor de bucătar, în doar o lună m-au pus ca bucătar de bază. Lucram 14 ore pe zi, pentru că, după ce terminam la cafenea, mergeam la al doilea loc de muncă. Aveam 14 dolari pe oră, iar în patru luni am reușit să strâng 6.000 de dolari. Așa am venit acasă, m-am întreținut și am strâns bani pentru următorul an, să merg din nou”, a declarat Marian Busuioc, tânăr plecat în America cu programul Work and Travel.
Experiența în America l-a făcut să ia o decizie care i-a schimbat viața
După ce s-a întors acasă, la Iași, Marian și-a terminat studiile, însă avea deja luată o decizie. Și anume, să-și ia diploma de inginer și să se apuce de… gătit. În 2018, a plecat în Londra pentru a lucra într-un restaurant francez – italian, unde a învățat rețete de prăjituri. Așa a ajuns să-și deschidă, ani mai târziu, în Iași, propria cofetărie. Astfel, în 2024, în doar patru luni, Marian a reușit să găsească spațiul, să-l amenajeze după bunul gust și să-și prepare prăjiturile după rețetele sale sau făcute în colaborare cu chefi renumiți ai industriei.
Citeste mai multe AICI