Exclusiv! Un bărbat din Ucraina a trecut Prutul înot și a ajuns în Iași. A fost găsit de polițiști în stare de hipotermie

Un bărbat în vârstă de 36 de ani din Ucraina a fost descoperit după ce a traversat Prutul înot și a ajuns în România.

Inițial, bărbatul, venit direct de pe front, a încercat să treacă Vama din Sculeni, dar autoritățile de frontieră nu i-au permis accesul. Refuzul nu l-a împiedicat să-și încerce norocul a doua zi. A vrut să traverseze Prutul înot.

Bărbatul a reușit să treacă Prutul

Ucraineanul a reușit să treacă Prutul și a ajuns în comuna Victoria din județul Iași. Însă, la scurt timp, a fost găsit în stare critică de un localnic, care a sunat la 112.

Polițiștii de Frontieră care s-au deplasat la fața locului l-au găsit pe bărbat în stare de hipotermie.

În cursul acestei săptămâni, polițiștii de frontieră din cadrul sectorului Poliție de Frontieră Iași au depistat un bărbat având îmbrăcămintea udă și prezentând simptome de hipotermie. Persoana a fost condusă la sediul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni, unde un echipaj SAJ i-a acordat îngrijiri medicale de specialitate. Cu ocazia efectuării cercetărilor, colegii noștri au stabilit faptul că bărbatul este un cetățean ucrainean care în cursul zilei de 26 martie 2024 a mai încercat să intre în România prin Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni”, a declarat Denis Lazăr, purtător de cuvând al I.T.P.F. Iași.

În prezent, polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar cazul rămâne sub investigație.

Planul bărbatului era să ajungă în Cehia.

About The Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *