Substanțe dopante de risc descoperite asupra unui tânăr la granița moldo-română

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni efectuează cercetări în privinţa unui  tânăr cu cetățenie română și Republica Moldova asupra căruia au descoperit 317 bucăți de comprimate și flacoane care conţineau substanțe dopante de risc incluse în lista substanţelor interzise prevăzută în Legea 104/2008, ce urmau a fi introduse ilegal în ţară.

În data de 3 februarie a.c., în jurul orei 17.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni – I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, conducând un autoturism înmatriculat în R. Moldova, un bărbat cu cetățenie română și Republica Moldova, în vârstă de 27 de ani.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport şi persoanei, ocazie cu care echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali a descoperit, ascunse şi nedeclarate, în bagajele tânărului, disimulate în diverse articole de îmbrăcăminte, 317 comprimate și flacoane care conţineau substanțe dopante de risc incluse pe lista substanţelor interzise prevăzută în Legea 104/2008.

Conform prevederilor legale, polițiștii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârșirii infracțiunii de introducere sau scoatere din țară, precum și importul ori exportul de substanțe dopante de risc sau cu grad mare de risc fără autorizație emisă de autoritățile competente.

Întreaga cantitate de substanțe dopante a fost indisponibilizată în vederea continuării cercetărilor.

 

About The Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *