VIDEO! Șoferii ar putea fi amendați pe baza filmărilor făcute de alți șoferi! Proiectul va intra în dezbatere publică săptămâna aceasta

Șoferii devin ochii din trafic ai polițiștilor. Cei care sunt filmați cu telefonul sau cu o cameră de bord când încalcă legea în trafic ar putea fi amendați. Un proiect de ordonanță prevede că imaginile surprinse astfel pot fi trimise polițiștilor, iar în baza lor, s-ar putea da amenzi. Asta ar putea contribui la reducerea numarului de accidente, cred specialiștii din Ministerul de interne. Romania are în continuare cea mai mare rata de decese în accidente rutiere din Uniunea Europeană. 

Proiectul va intra în dezbatere publică săptămâna aceasta. Dacă va fi adoptat, șoferii care comit ilegalități în trafic și sunt filmați de alți șoferi cu ajutorul camerelor de bord pot fi sancționați, pe baza acestor probe video. Condiția este aceea ca șoferii care au realizat filmarea să dea o declarație pe propria răspundere că acele probe video nu au fost modificate.

În ultimii ani au existat mai multe tentative de îmbunătățire a legislației în acest sens, în scopul de a reducere numărul de accidente grave cauzate de teribilism în trafic.

Mai mult, pe digi24

About The Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *