Scene de război urban, în faţa Parlamentul European. Peste 1.000 de fermieri au luat cu asalt Bruxelles-ul: jandarmii au răspuns cu gaze şi tunuri cu apă

Stare de asediu în capitala Uniunii Europene, unde au fost prezenţi astăzi 27 de preşedinţi şi premieri. Peste 1.000 de fermieri au blocat străzile din Bruxelles şi au incendiat baloţi de paie în faţa Parlamentului European. Protestatarii au primit două răspunsuri total opuse. Politicienii le-au promis că vor lua măsuri ca să le satisfacă revendicările, în timp ce jandarmii trăgeau în ei cu gaz lacrimogen şi tunuri cu apă.

Scenele de război urban au loc în faţa Parlamentul European din Bruxelles. 1.300 de fermieri au ridicat o perdea de fum şi foc acolo, au aruncat cu ouă în clădire şi au deşertat pe trotuare tone de dejecţii aduse de la fermele de animale. Parlamentul European a fost înconjurat de baricade de sârmă ghimpată şi păzit de sute de jandarmi. Forţele de ordine au folosit tunurile cu apă ca să îi ţină la distanţă pe protestatari. O statuie aflată în faţa Parlamentului European a fost doborâtă şi incendiată.

About The Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *