Rreţinut de Poliţie după ce a abandonat în frig 5 căţei abia născuţi

Un bărbat de 46 de ani din municipiul Buzău a fost reţinut pentru 24 de ore pentru infracţiunea de rănire sau schingiuire a animalelor, după ce a abandonat pe o stradă 5 pui de câine în vârstă de 3-4 zile.

Potrivit IPJ Buzău, poliţiştii au fost sesizaţi de o persoană că un bărbat a abandonat puii pe stradă, iar persoana care a făcut sesizarea a luat puii la domiciliul său cu intenţia de a apela la un medic veterinar pentru a le acorda ingrijire de urgenţă.

În urma investigaţiilor, poliţiştii de la Biroul pentru Protecţia Animalelor au stabilit că puiii în vârstă de 3-4 zile aparţineau, alături de alţi 5 pui, unei căţele care trăieşte în curtea bărbatului.

Având în vedere că puii erau mici, depindeau în totalitate de mamă. Mai mul temperaturle erau negative, așa că poliţiştii au demarat cercetări, sub coordonarea Parchetului, pentru săvârşirea infracţiunii de rănire sau schingiuire a animalelor. Totodată, aceştia au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, faţă de bărbatul care i-ar fi abandonat.

Căţeii abandonaţi au fost luaţi împreună cu mama şi cu ceilalţi cinci pui şi au fost plasaţi cu toţii într-un adăpost pentru a beneficia de îngrijire corespunzătoare.

sursa: DIGI FM

About The Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *