Revelionul- fericire pentru oameni, coșmar pentru patrupede. Anxietatea animalelor provocată de artificii

Pe măsură ce oamenii din întreaga lume sărbătoresc trecerea dintre ani cu bucurie și entuziasm, există un grup de ființe care resimt această noapte ca pe o experiență traumatizantă: câinii. Artificiile și petardele, simboluri ale sărbătorii de Revelion, pot provoca anxietate și stres extrem în rândul animalelor de companie, punând în evidență necesitatea de a adopta măsuri de protecție și conștientizare.

Însă, nu doar câinii suferă în această perioadă. Pe rețelele de socializare a fost viralizat acest video în care mai mulți cai prezintă stări de frică la auzul pocniturilor.

Specialiștii în comportamentul animal susțin că zgomotele puternice produse de artificii și petarde pot declanșa reacții de frică și anxietate în rândul patrupedelor. Acest disconfort se manifestă prin tremurături, latrături excesive, încercări de fugă sau comportamente distructive. Pe lângă disconfortul imediat, expunerea repetată la zgomote puternice poate avea efecte negative pe termen lung asupra sănătății mentale și fizice a animalelor.

About The Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *