Record de temperatură la Iaşi. Duminică s-au înregistrat 27,9 C

Ultimele două zile de martie au adus temperaturi record mai ales în Transilvania, au fost şi maxime de 30 C, dar şi o „noapte tropicală” tipică verii. În unele locuri temperaturile au fost cele care se înregistrează în a doua parte de iunie şi au fost 25 C chiar şi la „polii frigului”.

„Vedete” au fost staţiile meteo din oraşe precum Călăraşi, Giurgiu sau Oraviţa. Au fost şi locuri din Transilvania şi Moldova unde temperaturile au fost la nivelul celor care s-ar înregistra în a doua parte de iunie. Joi a început să se încălzească serios vremea, iar maxima pe ţară a fost de +23 C la Bechet. Mica vară abia începea, notează hotnews.ro.

Vineri au crescut temperaturile, au depăşit 20 C în toate regiunile şi au fost peste 25 C în Moldova, Oltenia şi Muntenia. Cel mai cald a fost la Brăila şi Calafat (+25,8 C), la Buzău au fost 25,6 C, la Ploieşti 25,5 C, iar la Focşani, +25,2 C, conform hărţilor ANM.

Sâmbătă a fost o zi o excepţională, cu maxime pe ţară ce au atins +29,8 C la Giurgiu, +28,8 C la Zimnicea şi +28,6 C la Călăraşi. Au fost recorduri absolute pentru martie în mai multe locuri, cum ar fi Târgu Mureş (+27,1 C, depăşind un record de la 1975). Până şi la Întorsura Buzăului au fost 24,7 ºC, iar la Miercurea Ciuc, cu o zecime de grad mai puţin. La Lugoj au fost +28,5 C, iar la Sebeş şi Dumbrăveni, în Transilvania, au fost 27,8 C. Cel mai cald din Moldova a fost la Botoşani, 27,1 C.

Dimineaţa zilei de duminică, 31 martie, a adus temperaturi cuprinse între -1,2 ºC la Miercurea Ciuc şi +20,2 C la Oraviţa. Aceasta din urmă este o temperatură excepţională, fiindcă în oraşul din Banat s-a înregistrat o noapte tropicală la final de martie.

Citește mai departe pe ZDI.

About The Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *