Proiectul lui Ciolacu și Ciucă privind combaterea evaziunii fiscale: Cei care fură între 100.000 de euro și 1 milion de euro, dar înapoiază banii scapă nepedepsiți 

Deputaţii au adoptat, marți, un proiect de lege privind combaterea evaziunii fiscale iniţiat de către Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă. Proiectul de lege are ca obiect de reglementarea unor măsuri pentru consolidarea capacităţii de combatere a evaziunii fiscale. Opoziția acuză PSD și PNL că dezincriminează evaziunea fiscală și invocă un articol care prevede că cei care fură între 100.000 de euro și 1 milion de euro, dar înapoiază banii scapă nepedepsiți.

În continuare, în proiectul de lege dezbătut la Camera Deputaților, în raportul comisiei de specialitate articolul 10 prevederi:

Cei care fură între 100.000 de euro și 1 milion de euro, dar înapoiază banii scapă nepedepsiți 

În cazul săvârșirii unei infracțiuni prevăzute la art.6.1 , art.8 sau 9, dacă până la expirarea unui termen de maximum 30 zile de la finalizarea controlului efectuat de organele competente, în urma căruia se individualizează un prejudiciu datorat bugetului general consolidat de până la 15% din valoarea acestuia, la care se adaugă dobânzile și penalitățile este acoperit integral, prin plată efectivă, fapta nu se pedepsește. În acest caz, organele competente nu sesizează organele de urmărire penală.

 În cazul săvârșirii unei infracțiuni prevăzute la art.6.1 , art.8 sau 9, dacă până la primul termen de judecată, prejudiciul cauzat este acoperit integral, prin plată efectivă, limitele pedepsei prevăzute de lege pentru fapta săvârșită se reduc la jumătate. Dacă prejudiciul cauzat și recuperat în aceste condiții este de până la 1.000.000 euro inclusiv, în echivalentul monedei naționale, se poate aplica pedeapsa cu amenda.

Mai multe AICI

About The Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *