Predoiu vorbește despre aderarea aeriană și maritimă la Schengen: Procesul este ireversibil.

Ministrul de Interne Cătălin Predoiu a declarat că nu trebuie să existe temeri în privința aderării maritime și aeriene a României la Schengen și că nu vom pierde ce am câștigat deja, doar pentru că nu avem un termen clar și pentru aderarea cu granițele terestre. „Procesul este ireversibil. Statutul de stat membru Schengen nu mai poate fi ridicat României decât dacă renunță România la această calitate, ceea ce nu se pune problema”, a spus oficialul.

Întrebat dacă ar putea înainta o dată la care România ar putea intra și cu granițele terestre în spațiul de liberă circulație, Predoiu a declarat că nu se poate hazarda să precizeze o dată, însă a explicat că România trebuie să reia negocierile și discuțiile în acest sens cu toate statele UE care au îngrijorări cu privire la fenomenul migraționist, la terorism și la războiul din vecinătate.

Predoiu vorbește despre aderarea aeriană și maritimă la Schengen: Procesul este ireversibil.Statutul de membru Schengen nu poate fi ridicat

„Procesul este ireversibil. Statutul de stat membru Schengen nu mai poate fi ridicat României decât dacă renunță România la această calitate, ceea ce nu se pune problema. Insist, sunt gata să demonstrez oricui că este un bun pas înainte către o poziție care ne avantajează în perspectiva imediată, inclusiv în discuțiile privind ridicarea controalelor la frontiera terestra. Este un pas pe care nu îl vom face înapoi. Urmează un nou pas înainte. Trebuie să respectăm în continuare criteriile tehnice, acordurile Schengen, să aplicăm toate deciziile care constituie acquis-ul comunitar Schengen, pentru că sunt mai multe decizii, mai multe regulamente, fără îndoială trebuie să continuăm să facem acest lucru. Dar o facem la un nivel de performanță de vârf în rândul membrilor spațiului Schengen”, a declarat Cătălin Predoiu.

Citește toată știrea AICI

About The Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *