Pliante electorale aduse la sediul Inspectoratului Școlar Județean. PSD cere explicații, ISJ răspunde

Sediul Inspectoratului Școlar Județean Iași a devenit centrul unui scandal politic, după ce au apărut imagini cu pliante electorale ale PNL pe pupitrul portarului instituției. Partidul Social Democrat (PSD) a reacționat, solicitând explicații șefei ISJ și punând la îndoială neutralitatea instituției în promovarea actului educațional.

Într-o declarație oficială, Bogdan Cojocaru, președintele PSD Iași, a afirmat: „Am rămas siderat în momentul în care am văzut ceea ce se întâmplă chiar în sediul Inspectoratului Școlar Județean Iași. Această instituție trebuie să rămână una de promovare și cultivare a actului educațional pentru învățământul preuniversitar și nu de diseminare a activităților de partid, chiar dacă doamna Luciana Antoci este un soldat ascultător al inculpatului Costel Alexe. Dacă e atât de implicată politic, poate că doamna Antoci ar trebui să renunțe la calitatea de șefă ISJ pentru a se dedica 100% campaniei electorale a PNL”.

În replică, Inspectoratul Școlar Județean Iași a emis un comunicat, menit să lămurească situația. Potrivit comunicatului, pliantele fotografiate pe pupitrul portarului au fost aduse de către o persoană fizică și predate personalului de pază, cu rugămintea de a fi distribuite.

„Din verificările preliminare pe care le-am desfăṣurat astăzi, în cadrul Inspectoratului Şcolar Județean Iaṣi, rezultă faptul că pliantele fotografiate pe pupitrul portarului instituției au fost aduse de către o persoană fizică şi predate personalului de pază, cu rugămintea de a fi distribuite. Acestea nu au trecut de filtrul de pază ṣi nici nu au ajuns la vreun angajat al instituției, ci au fost distruse.

Totodată, am dispus continuarea verificărilor, inclusiv prin analiza înregistrărilor realizate prin intermediul camerelor de supraveghere video plasate la intrarea în instituție pentru a identifica persoana care a adus aceste materiale de promovare şi pentru a lua măsurile legale care se impun”, transmit reprezentanții ISJ Iași.

Conducerea ISJ a promis continuarea investigației prin analiza înregistrărilor camerelor de supraveghere pentru a identifica persoana responsabilă și a lua măsurile legale adecvate.

About The Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *