Petru Movilă, lider al PMP Iaşi, va demisiona din funcţia de city manager până la sfârșitul săptămânii

Odată validată alianţa USR-PMP-Forta Dreptei, Petru Movilă, lider al PMP Iaşi, se pregătește să renunţe până la sfârşitul săptămânii la funcţia de city manager, ca să se poată ocupa de campania electorală, scrie Ziarul de Iași.

Update: Ulterior, el a invocat o neînţelegere şi a venit cu precizări prin care îşi menţine decizia de demisiona până la sfârşitul săptămânii. 

Știre inițială: Movilă va candida din partea alianţei la preşedinţia CJ Iaşi, făcând echipă cu Marius Bodea, candidatul la Primăria Iaşi. Conform surselor ZDI, favorit în preluarea funcţiei de administrator public este liderul de grup al consilierilor locali ai PNL Ciprian Bostan.

Context:

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a validat alianţa electorală Dreapta Unită USR – PMP – Forţa Dreptei, admiţând contestaţia faţă de decizia Biroului Electoral Central. „Decizia ÎCCJ dovedeşte că hotărârea iniţială a Biroului Electoral Central a fost una determinată de o majoritate politică ostilă democraţiei, controlată de PSD, care a eşuat lamentabil în încercarea de a împiedica candidatura alianţei Dreapta Unită”, arată comunicatul de presă al partidului Forţa Dreptei.

Alianţa Dreapta Unită a depus luni la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) o contestaţie la decizia Biroului Electoral Central (BEC) de a respinge protocolul Alianţei la solicitarea Partidului Social Democrat (PSD).

Biroul Electoral Central (BEC) a respins protocolul de constituire a Alianţei Dreapta Unită formată din USR, PMP şi Forţa Dreptei, a anunţat Cătălin Drulă.

Sursă: ziaruldeiasi.ro

About The Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *