Peste 300 de oameni și 100 de utilaje lucrează la primii kilometri de autostradă din județul Iași.

Mobilizare impresionantă pe Lotul 3 din #A7, Mircești – Pașcani. Peste 300 de oameni și 100 de utilaje lucrează la primii kilometri de autostradă din județul Iași.

Președintele Consiliului Județean, Costel Alexe, a făcut o vizită pe șantier alături de secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scriosteanu, secretarul general adjunct al Guvernului, Lucian Rusu, administratorul public al județului Iași, Andrei Cazacu, și parlamentari ieșeni.

Sectorul Mircești – Pașcani din A7 are o lungime totală de aproape 29 km și trece prin cinci UAT-uri din județul Iași, Mircești, Hălăucești, Mogosești – Siret, Stolniceni – Prăjescu și Pașcani.

„Peste 30 de luni, vom putea circula pe acest sector din autostrada #A7 și vom avea o conexiune rutieră rapidă și sigură cu sudul țării.

1,8 miliarde de lei este investiția pentru construirea acestor primi km de autostradă din județul Iași, fondurile fiind asigurate din PNRR. În paralel, se lucrează și la nodul rutier de tip turbion, ce va avea 8 bretele și 12 pasaje, și va fi construit la sud de Pașcani, conectând cele două autostrăzi A7 și A8.

Mobilizare impresionantă pe Lotul 3 din #A7, Mircești – Pașcani. Peste 300 de oameni și 100 de utilaje lucrează la primii kilometri de autostradă din județul Iași.

După ani de așteptare, astăzi suntem mai aproape ca oricând de obiectivul de a avea autostrăzi în Moldova. După ce am reușit să construim practic o autostradă aeriană prin noul terminal de la@IASI Airport, vom continua demersurile și pentru conectarea județului nostru prin autostrăzi. A8 și A7 sunt proiecte vitale pentru dezvoltarea Iașului.

Mă bucur că suntem în fața acestei etape care arată că toate eforturile de până acum au dat rezultate. Este cert că Iașul nu mai poate funcționa cu infrastructura pe care o are în prezent.

Dezvoltarea județului nostru depinde și de o infrastructură modernă, iar toate eforturile noastre trebuie să se concentreze pe A7, pe A8, pe toate obiectivele mari de infrastructură rutieră”, a spus președintele CJ, Costel Alexe.

Sursa: Facebook-Consiliul Judetean Iasi

About The Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *