Patru ieșeni, cercetați pentru trafic de minori. Două fete de 17 ani ar fi fost obligate să se prostitueze

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași, au documentat activitatea infracțională a 4 persoane, cercetate într-o cauză penală vizând săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori și complicitate la trafic de minori.

Din actele de urmărire penală efectuate a rezultat că, în lunile decembrie 2023 și februarie 2024, doi dintre cei în cauză ar fi recrutat două persoane vătămate minore ( 17 ani), pe care, cu sprijinul celorlalți doi, le-ar fi obligat să practice prostituția în folosul lor.

În acest scop, victimele minore ar fi fost transportate în municipiile Iași și Suceava, în diverse locații închiriate în regim hotelier, unde ar fi fost obligate să întrețină relații sexuale cu diverși clienți racolați de cei vizați, aceștia însușindu-și sumele de bani obținute din activitatea infracțională.

Perchezițiile domiciliare efectuate au condus la descoperirea și ridicarea mai multor mijloace de probă utile cauzei

La data de 15 februarie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași au dispus reținerea a trei persoane și măsura controlului judiciar, față de cea de-a patra persoană.

Astăzi, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Iași cu propunerea de arestare preventivă, pentru 30 de zile, a persoanelor reținute.

About The Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *