Parteneriat între Municipiul laşi, Muzeul Municipal „Regina Maria” laşi şi Primăria Municipiului Ungheni

Primarul Mihai Chirica a semnat împreună cu primarul Vitalie Vrabie și cu managerul dr. Aurica Ichim acordul de parteneriat între Municipiul laşi, Muzeul Municipal „Regina Maria” laşi şi Primăria Municipiului Ungheni în vederea depunerii unei cereri de finanţare prin intermediul Programului Interreg NEXT România – Republica Moldova pentru perioada 2021 – 2027.

Programul are un buget total de aproape 86 de milioane de euro, iar obiectivul specific se referă la „Consolidarea rolului culturii și al turismului durabil în dezvoltarea economică, incluziunea socială și inovarea socială” și are un buget de 11 milioane de euro.

„Din această sumă sperăm să obținem în jur de 1,5 milioane de euro pentru un proiect care să susțină manifestări culturale comune în cele două orașe, precum și o serie de investiții în lucrări și dotări la Ungheni și la Muzeul Municipal.

Am profitat de ocazie și pentru a-l felicita pe domnul Vitalie Vrabie pentru recenta alegere în funcția de primar și pentru a-mi reafirma dorința de a organiza cât mai multe proiecte împreună cu orașul înfrățit Ungheni!”, a declarat primarul Mihai Chirica.

About The Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *