Ostaficiuc și Ciuhodaru vor candida la alegeri din partea AUR. Șeful PSD Iași: “Partidul nu stă într-un om sau altul”

Doi lideri importanți ai PSD Iași au părăsit partidul. Informația publicată ieri de ZDI a fost confirmată: deputatul Marius Ostaficiuc și europarlamentarul Tudor Ciuhodaru (ambii ex-PSD) se pregătesc să candideze la alegeri din partea AUR.

„Nu mă mai simt compatibil aici, la Iași, cu oameni care n-au demonstrat nimic și care confundă politicul cu businessul. Plec dintr-o filială capturată și dintr-un partid care dimineața este la stânga, la amiază la mijloc și seara la dreapta, iar a doua zi o ia de la capăt”, a fost mesajul lui Ostaficiuc pentru foștii săi colegi.

Șeful PSD Iași: „Nimeni nu este de neînlocuit”

Președintele PSD Iași Bogdan Cojocaru a confirmat că Ostaficiuc și-a dat demisia ieri, în timp ce despre Ciuhodaru a amintit faptul că „potrivit statutului PSD, orice persoană își pierde calitatea de membru în momentul în care se înscrie într-un alt partid”.

„Nimeni nu este de neînlocuit, iar o formațiune de talia PSD nu stă într-un om sau altul. Am spus încă de la începutul mandatului că sunt deschis dialogului cu toată lumea și în echipa social-democrată are loc oricine vrea să se implice pentru binele comunității”, a comentat șeful PSD Iași plecarea celor doi. El a adăugat că își dorește „o construcție unitară, cu o echipă fidelă, dedicată valorilor social-democrate”.

Ostaficiuc a fost membru PSD mai bine de două decenii, el având, de-a lungul timpului, și funcții de conducere în filială. De cealaltă parte, Tudor Ciuhodaru a schimbat frecvent partidele, fiind membru al unor organizații precum: PSD (încă din 2008, dar a demisionat după 2 ani), PPDD, UNPR, PC, iar, în 2012, a candidat la Primăria Iași din partea unei alianțe formate din UNPR, PNG și PER. După aceste „aventuri politice”, Ciuhodaru a fost „recuperat” în 2016 de PSD, partid care l-a sprijinit pentru un mandat de deputat și, ulterior (2019), de europarlamentar. Recent, PSD Iași a decis să nu-l mai sprijine pentru un al doilea mandat în Parlamentul European.

CITEȘTE MAI MULT AICI

About The Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *