Opera din Iași va avea un nou sediu. Raluca Turcan anunță că va fi cea mai mare investiție a Ministerului Culturii

Raluca Turcan a anunțat pe o rețea socială că Opera din Iași va avea un nou sediu. Executivul a aprobat joi în ședința de Guvern hotărârea cu privire la terenul alocat noii clădiri, iar ministrul Culturii a spus că va fi cea mai mare investiție făcută de instituția pe care o conduce, de până acum.

„După ani de zile de tergiversări, Ministerul Culturii intră în linie dreaptă pentru construcția primei Opere Naționale, de la zero, în Iași. Terenul pentru noul sediu a intrat în proprietatea Ministerului Culturii, prin Opera Nationala Romana Iasi!”, a scis ministrul Culturii pe Facebook.

Guvernul României a adoptat astăzi, în ședința de guvern, hotărârea cu privire la terenul alocat construirii noului sediu al Operei din Iași.

„Reușita de astăzi reprezintă finalizarea procesului de asigurare a cadrului juridic necesar demarării proiectului. Terenul a fost transferat din domeniul public al județului Iași în domeniul public al statului și dat în administrarea Operei Naţionale Române din Iași”, a spus Raluca Turcan.

Ministrul a anunțat că noul sediu al Operei Naționale din Iași este una din cele mai mari investiții ale Ministerului Culturii, „finanțată printr-un important acord de împrumut încheiat între România și Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei”.

„Inițial era prevăzută suma 15 milioane de euro, însă aceasta va fi suplimentată cu suma de 65 milioane de euro. În spatele inițiativei acestui proiect remarcabil stau eforturile susținute ale echipei Ministerului Culturii, prin Unitatea de Management al Proiectelor, autoritățile locale din Iași, Consiliul Județean și Primăria, și angajamentul asumat încă de la preluarea mandatului: acela de a investi în cultură și de a crește accesul la cultură”, a mai scris Raluca Turcan.

Sursă: digi24.ro

About The Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *