O poți face în fiecare săptămână în maxim 30 de minute! Cea mai bună supă de linte în post

Lintea este un aliment foarte sănătos care nu ar trebui să lipsească din alimentația noastră. Supa de linte și toate mâncărurile cu boboase, sunt bogate în carbohidrați, fibre și proteine, conțin mari cantități de potasiu, fosfor, magneziu, calciu, fier, acid folic, tiamina, sodiu, zinc și vitamina B1.

Ingrediente 5 portii mari:

• O ceapa mare (200 g)

• Un morcov (50-60 g)

• Un cartof mediu curatat si taiat in bucati potrivite (150 g)

• 200 g de linte rosie

• 40 ml ulei

• Aproximativ 1.1 l de apa

• 120 g suc gros de rosii

• O lingurita de sare

• ¼ de lingurita de piper negru macinat

• ¼ lingurita boia iute

• ¼ lingurita chimion

• O lingurita boia dulce – avertisment

• O lingurita de usturoi pudra

• 10 g de ceapa pudra

• Zeama de la o jumatate de lamaie (25 ml)

• Leustean proaspat sau uscat

• Optional Sferturi de lamaie, ulei de masline pentru servit si crutoane

Rețeta pentru cea mai bună supă de linte

Taiem ceapa grosier. Morcovul il taiem rondele subtiri, pentru ca este o legume mai ferma si vrem sa se gateasca in acelasi timp cu ceapa. Curatam si taiem bucati grosiere si cartoful. Spalam si lintea. Luam un vas cu un volum de 2 – 2.5 l si il punem pe foc mediu.

Adaugam uleiul, si dupa ce se incinge, ceapa si morcovul. Calim 5-7 minute pana cand ceapa devine foarte moale si galbuie. Apoi adaugam cartoful, lintea, apa si o lingurita de sare. Lasam sa fiarba cu focul molcom, pana cand totul este bine fiert. Nu dureaza mult, in jur de 15 minute. Dupa fierbere lintea devine galbuie si incepe sa se dezintegreze.

Este normal, pentru ca lintea de acest tip fierbe cel mai repede. Dupa ce totul este fiert, adaugam sucul de rosii, un sfert de lingurita de piper negru macinat, un sfert de lingurita de chimion, un sfert de lingurita de boia iute, o lingurita plina de boia dulce, o lingurita plina de praf de usturoi si 10 g fulgi / pudra de ceapa.

Pasati cu blenderul de mana. Pastrati blender imersat in lichid tot timpul, altfel va puteti stropi cu lichid fierbinte. Dupa ce a devenit fina si omogena, mai potrivim odata gustul de sare si de acreala. Acrim cu zeama de la o jumatate de lamaie, adica aprox. 25 ml.

Servim presarat cu leustean uscat sau proaspat, putin ulei de masline deasupra, sferturi de lamaie pentru cine vrea mai acru, si crutoane din belsug! Un mod perfect de a consuma si painea veche din casa! Gustos, satios, sanatos, potrivit si pentru pentru post…. Minunat! Pofta buna!

sursa: youtube/Retetele Mihaelei

About The Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *