O imagine înfăţişând copii din Ucraina, desemnată Fotografia Anului 2023 de UNICEF Germania

O imagine care are în centru optimismul specific copilăriei pe fundalul războiului declanşat de Rusia în Ucraina a fost desemnată Fotografia Anului 2023 de UNICEF Germania, informează DPA.

Fotografia câştigătoare, semnată de fotograful polonez Patryk Jaracz, înfăţişează trei fetiţe pe o pajişte din vestul Ucrainei. Una dintre fetiţe învaţă să meargă pe bicicletă, în timp ce în fundal, un nor de fum negru se înalţă de la un depozit de petrol. Fotografiile câştigătoare au fost prezentate joi la Berlin.

Premiul al doilea a fost câştigat de fotograful german Oliver Weiken, care a documentat exploatarea prin muncă a copiilor din Afganistan. Natalia Saprunova, o fotografă născută în Rusia şi care a imortalizat copii ai unei populaţii indigene din Rusia, a fost recompensată cu premiul al treilea.

Alte şapte creaţii vor fi premiate, printre care şi o serie de imagini despre un câine diabetic pe nume Enya şi proprietarul acestuia, Johannes, în vârstă de 11 ani.

O dată pe an, UNICEF Germania premiază fotografii şi fotoreportaje care documentează într-un mod excepţional personalitatea şi condiţiile de trai ale copiilor în cadrul unei competiţii internaţionale.

Imaginile vor fi expuse public la Willy Brandt House în Berlin, de la începutul lui februarie.

sursa: AGERPRES

About The Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *