O fetiţă a fost adusă pe lume din pântecele mamei ucise într-un atac al Israelului în Fâșia Gaza. „S-a născut orfană”

O fetiţă a fost adusă pe lume din pântecele unei palestiniene ucise alături de soţul şi fiica lor de un atac israelian în oraşul Rafah din Gaza.

19 persoane au murit în cursul nopţii în urma intensificării loviturilor, au declarat oficiali palestinieni din domeniul sănătăţii, potrivit Reuters.

Printre cei uciși în atacurile asupra a două case, se numără 13 copii din aceeaşi familie, au precizat oficialii.

Bebeluşul, care cântăreşte 1,4 kg şi a fost adus pe lume printr-o cezariană de urgenţă, era stabil şi starea sa se îmbunătăţea treptat, a declarat medicul Mohammed Salama.

Mama ei, Sabreen Al-Sakani, era însărcinată în 30 de săptămâni.

Bebeluşul a fost plasat într-un incubator la un spital din Rafah, alături de un alt bebeluş, cu cuvintele „Bebeluşul martirei Sabreen Al-Sakani” scrise pe o bandă pe piept.

Fiica lui Sakani, Malak, care a fost ucisă în atac, a vrut să o numească pe noua ei soră Rouh, care înseamnă spirit în arabă, a declarat unchiul ei, Rami Al-Sheikh. „Fetiţa Malak era fericită că sora ei venea pe lume”, a spus el.

Bebeluşul va rămâne în spital timp de trei-patru săptămâni, a declarat medicul Salama. „După aceea vom vedea dacă va pleca şi unde va merge acest copil, la familie, la mătuşă, unchi sau bunici. Aici este cea mai mare tragedie. Chiar dacă această copilă supravieţuieşte, ea s-a născut orfană”, a spus el.

Cei 13 copii au fost ucişi într-un atac asupra celei de-a doua case, aparţinând familiei Abdel Aal, potrivit oficialilor palestinieni din domeniul sănătăţii. Două femei au fost, de asemenea, ucise în acea lovitură.

Întrebat despre victimele din Rafah, un purtător de cuvânt al armatei israeliene a declarat că au fost lovite diverse ţinte militante din Gaza, inclusiv complexe militare, posturi de lansare şi persoane înarmate.

„Aţi văzut un singur bărbat printre toţi cei ucişi?”, a spus Saqr Abdel Aal, un palestinian a cărui familie se afla printre morţi, îndurerat în faţa trupului unui copil într-un giulgiu alb. „Toţi sunt femei şi copii”, a spus el. „Întreaga mea identitate a fost ştearsă, cu soţia mea, copiii şi toată lumea”.

Mohammad al-Behairi a declarat că fiica şi nepotul său se află încă sub dărâmături. „Este un sentiment de tristeţe, de depresie, nu mai avem nimic în această viaţă pentru care să plângem, ce sentiment să mai avem? Când îţi pierzi copiii, când îţi pierzi cei mai apropiaţi dintre cei dragi, ce să mai simţi?”, a spus el.

Mai mult de jumătate din cei 2,3 milioane de locuitori din Gaza s-au îngrămădit în Rafah, căutând adăpost în faţa ofensivei israeliene care a devastat o mare parte din Fâşia Gaza în ultimele şase luni.

Israelul ameninţă cu o ofensivă terestră în zonă, unde premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că luptătorii din gruparea militantă Hamas trebuie eliminaţi pentru a asigura victoria Israelului în război.

Autorităţile sanitare palestiniene spun că peste 34.000 de persoane au fost ucise în asaltul Israelului, care a început după ce luptătorii Hamas au atacat Israelul la 7 octombrie, ucigând aproximativ 1.200 de persoane şi răpind alte 253.

Sursă: stirileprotv.ro

About The Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *