NATO vrea 100 miliarde de euro pentru Ucraina. Fiecare ţară membră ar da un procent din PIB: „Rusia este o putere militară copleşitoare”

NATO ia în calcul un sprijin militar pentru Ucraina în valoare de 100 miliarde de euro pentru următorii cinci ani. Planul a fost propus de Jens Stoltenberg şi dezbătut miercuri la reuniunea miniştrilor de externe ai Alianţei. O decizie finală este aşteptată la summitul NATO din iulie de la Washington. Fiecare ţară membră ar urma să contribuie cu un anumit procent din PIB, propun Letonia şi Estonia. Rusia are o „putere militară copleşitoare”, a recunoscut şeful alianţei.

Ministrul leton de externe Krisjanis Karins a declarat miercuri că finanţarea fondului plurianual de 100 de miliarde de euro destinat susţinerii Ucrainei, propus de secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, ar putea fi asigurată prin contribuţiile statelor membre ale Alianţei, transmite Reuters, citat de Agerpres. Suma a fost dezvăluită de mai mulți diplomați. Stoltenberg nu a confirmat-o direct.

Citește mai mult AICI

About The Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *