Medicii ieșeni au salvat un bebeluș de 2 luni, după ce o bucată de cartof i-a rămas blocată în esofag

Un bebelus in varsta de doar 2 luni a ajuns in stare foarte grava la Spitalul Clinic de Urgență “Sf. Maria” Iasi dupa ce esofagul i-a fost blocat cu o bucata de cartof. Medicii ieseni au reusit să îi extragă bucata de cartof care ii blocase esofagul, acum bebelusul fiind in stare stabila la Secția de Terapie Intensivă, fiind supravegheat îndeaproape de către specialiștii ieșeni.

Medicii au tras nenumărate semnale în ceea ce privește pericolul diversificării precoce a bebelușilor, adică mai devreme de 6 luni, conform recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății.

Potrivit experţilor in sănătatea copilului, inceperea diversificării trebuie să aibă loc atunci când bebeluşul este pregătit din punct de vedere fizic, când poate mesteca şi înghiţi în siguranţă fără a exista riscul înecului, in jurul vârstei de 6 luni. De asemenea, diversificarea nu trebuie să înlocuiască laptele, ci trebuie să îl completeze, iar rolul debutului diversificării pe lângă cel nutritiv este de a-l învăţa pe micuţ să mănânce alimentele solide.

sursa: stireadeiasi

About The Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *