Luni începe simularea Evaluării Naţionale pentru 8.000 de elevi ieşeni!

Simularea Evaluării Naţionale începe săptămâna viitoare şi, în premieră, toate lucrările vor fi scanate în clasă şi corectate pe platforma digitalizată. Luni, 5 februarie, se va desfăşura proba scrisă la Limba şi literatura română, marţi, 6 februarie, va avea loc proba scrisă la Matematică, iar miercuri, 7 ianuarie, va fi organizată proba scrisă la Limba şi literatura maternă, acolo unde e cazul. Pe 23 februarie vor fi comunicate rezultatele obţinute.

La nivelul judeţului Iaşi, vor susţine Simularea examenului de Evaluare Naţională 8.038 de elevi ai claselor a VIII-a, în 164 de unităţi de învăţământ – 56 din mediul urban şi 108 în mediul rural. Potrivit informaţiilor transmise de Insopectoratul Şcolar Judeţean Iaşi, pentru 81 de elevi din 43 de unităţi de învăţământ, Comisia judeţeană a propus adaptarea procedurilor de susţinere a probelor în vederea asigurării condiţiilor de egalizare a şanselor.

Lucrările vor fi corectate pe o platformă digitalizată

La simularea Evaluării Naţionale, lucrările vor fi scanate în clasă, apoi vor fi corectate pe platforma digitalizată. După verificarea fiecărei lucrări, în ordinea primirii acestora, în prezenţa elevilor, profesorii asistenţi din sală scanează lucrarea. Ei vor verifica dacă numărul paginilor scanate corespunde cu numărul paginilor lucrării în format fizic şi cu numărul de pagini trecut în procesul-verbal de predare-primire al acesteia. Totodată, vor fi atenţi la gradul de lizibilitate a lucrării scanate. Dacă sunt pagini care nu se văd bine, profesorii corectori le vor şterge şi vor scana din nou lucrarea.

Conform Procedurii privind organizarea şi desfăşurarea simulării probelor din cadrul Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a şi a simulării probelor scrise ale Examenului Naţional de Bacalaureat din anul şcolar 2023-2024, colţul lucrării nu se închide şi nu se lipeşte, secretizarea urmând să fie realizată în platforma destinată evaluării digitalizate, după încărcarea acesteia.

Citeste mai departe pe ziaruldeiasi.ro

About The Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *