Licitația pentru iluminat, deblocată: Primăria, obligată să modifice cerințele nelegale. 19 noi străzi intră în sistem

Licitația pentru concesionarea sistemului de iluminat public va fi deblocată. Primăria Iași a modificat documentația de atribuire după ce două contestații în acest sens au fost admise de forul de resort de la București. În prezent, procedura figurează în continuare ca suspendată, urmând să fie deblocată în aceste zile.

Municipalitatea a lansat procedura de licitație la mijlocul lunii iulie, dar, la doar câteva zile, au fost înregistrate nu mai puțin de trei contestații de către firme interesate să depună oferte. La unison, toate cele trei companii au solicitat suspendarea procedurii până la judecarea pe fond a sesizărilor, iar Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC) a emis o decizie în acest sens.

În urmă cu zece zile, CNSC a admis două dintre contestații, în condițiile în care un alt ofertant a renunțat la sesizare, criticile la documentație fiind similare. „Obligă municipiul Iași să procedeze la modificarea documentației de atribuire”, a fost decizia CNSC. Forul de la București a dat câștig de cauză contestatarilor (Luxten Lighting Company și Urbioled) care au criticat o serie de prevederi din documentația de atribuire.

Potrivit informațiilor afișate în sistemul electronic de achiziții publice (SEAP), Primăria a efectuat modificările astfel încât licitația să poată fi deblocată.

Ce modificări au fost făcute la documentație

Printre criticile aduse de către potențialii ofertanți s-au numărat aspecte legate de: plata redevenței anuale („forma actuală poate duce la interpretări diferite”), negocierea tarifelor pentru energie electrică („nu face obiectul contractului”) sau perioada de garanție pentru diverse componente tehnice („prevederile actuale sunt nelegale întrucât nu se indică un termen maximal pentru garanție peste a cărei valoare ofertele nu vor mai fi punctate suplimentar”).

În cazul redevenței, Primăria a clarificat faptul că plata anuală datorată de operator reprezintă 142.500 lei, sumă care va fi indexată cu inflația, iar, în situația negocierii tarifelor, municipalitatea a eliminat această prevedere. De asemenea, autoritatea contractantă a modificat articolele privind garanția și a indicat termene maximale. În concordanță cu prevederile modificate, Primăria a reformulat și unele criterii de evaluare.

Citeste mai multe AICI

About The Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *