La Iași se celebrează Ziua Mondială a Zonelor Umede – 2 februarie 2024
Comunicat: La Iași se celebrează Ziua Mondială a Zonelor Umede – 2 februarie 2024
Cu ocazia Zilei Mondiale a Zonelor Umede – 2 februarie 2024, Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Iași se alătură și în acest an mișcării globale de promovare a valorii și frumuseților zonelor umede, în special a Deltei Moldovei. Împreună cu partenerii noștri, desfășurăm zilele acestea 5 evenimente tematice cu elevi, studenți și cadre didactice, ce vor culmina cu o nouă vizită în Delta Moldovei, cel mai recent sit Ramsar desemnat în România și unicul din județul Iași.
Astfel mâine, de Ziua Mondială a Zonelor Umede – 2 februarie 2024:
- la Liceul Universității „A.I. Cuza” Iași, Colegiul Național „Mihai Eminescu” Iași și Palatul Copiilor Iași vom face expuneri despre importanța ecosistemelor specifice de zonă umedă pentru bunăstarea umană și despre situl Ramsar Zonele Umede Jijia – Iași, numărul 2422 în Lista zonelor umede de importanță internațională. De asemenea, vor avea loc discuții interactive cu elevii și profesorii participanți.
- ne vom întâlni la Facultatea de Biologie – UAIC Iași cu studenții ce au pregătit prelegeri tematice și vom discuta despre situl Ramsar Zonele Umede Jijia – Iași, lansându-le în același timp provocarea de a se implica și contribui personal la conservarea acestuia.
Duminică, 4 februarie 2024 (10h), împreună cu studenții și cadrele didactice de la Facultatea de Biologie și toți cei care doresc să se bucure de Natură, ne echipăm de teren și ne întâlnim în Delta Moldovei pentru a monitoriza biodiversitatea!
Prin aceste acțiuni dorim o mai bună conștientizare a importanței zonelor umede și conservarea acestora în folosul bunăstării tuturor. Mulțumim partenerilor noștri pentru spriijinul în a face și mai cunoscute și îndrăgite zonele umede din jud. Iași.
Tema din acest an a Zilei Mondiale a Zonelor Umede evidențiază modul în care toate aspectele bunăstării umane (fizică, mentală, spirituală) sunt legate de sănătatea zonelor umede ca factor de mediu. Zonele umede și viața umană au fost interconectate de-a lungul istoriei – oamenii obținând susținere, inspirație și rezistență din aceste ecosisteme productive, de unde nevoia critică de menținere, protejare și extindere a zonelor umede ale lumii.
Director executiv,
Ing.Galea TEMNEANU