La 75 de ani a bătut sute de km în speranța să îl vadă pe Klaus Iohannis la Iași: „Președintele trebuia să fie aici. Îi e frică de popor?”

La vârsta de 75 de ani, un bătrân a străbătut sute de kilometri pentru a sărbători Ziua Unirii Principatelor Române la Iași! Dezamăgirea lui a fost că Președintele României, Klaus Iohannis, nu a fost prezent.

„Președintele trebuia să fie aici. Îi este frică de popor? Poporul care l-a ales, îi este frică?”, ne mărturisește cu emoție bătrânul Petru, venit tocmai din Târgu Mureș cu trenul.

Îmbrăcat într-o ie tradițională, ținând în mână un steag al României, cu un ghiozdan și sprijinit pe o cârjă, acest nobil călător a ajuns în Piața Unirii, unde atmosfera de sărbătoare era molipsitoare.

Cu privirea plină de admirație, bărbatul privea cu emoție la oamenii care dansau hora, iar lacrimile îi străluceau în colțul ochilor. De aproape zece ani, ziua de 24 ianuarie îl găsește la Iași, pentru că „aici este Unirea adevărată, pentru că a fost făcută de Alexandru Ioan Cuza, care a fost ales de popor”, ne mărturisește cu emoție bătrânul Petru. Călătoria sa este un omagiu adus eroilor și înaintașilor care au contribuit la construirea identității naționale.

Anul acesta, Klaus Iohannis și Marcel Ciolacu au rămas la București de Ziua Unirii Principatelor Române. Ei au participat la ceremonia de la Monumentul „Mormântul Ostașului Necunoscut” din Parcul Carol I din București, potrivit agendei oficiale publicate de Administrația Prezidențială și de Guvern. În schimb, Ciucă și liderii opoziției au participat la ceremoniile desfășurate la Iași.

Citește și Nicolae Ciucă, singurul dintre oficialii statului, prezent la Iași de Ziua Unirii. Liderul PNL nu a dansat Hora Unirii alături de ieșeni

About The Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *