ISJ Iaşi: Avem dotări de sute de milioane în şcoli, dar trebuie şi o masă caldă

În total, este vorba de 108 instituţii de învăţământ beneficiare din 72 de comune şi oraşe. Practic, peste 54 de mii de elevi vor beneficia de condiţii mai bune în peste 1500 de clase. Consiliul Judeţean a obţinut pentru acest proiect aproape 100 de milioane de lei din PNRR, iar primele licitaţii pentru achiziţiile finanţate au fost lansate deja.

Inspectorul şcolar general, Luciana Antoci, a spus că este vorba despre egalizarea şanselor copiilor din judeţul Iaşi, care „se face în mod real”. „Şcolile din mediul rural vor arăta la fel de bine ca şcolile din mediul urban”, a explicat ea această egalizare. Pe de altă parte, Luciana Antoci a atras atenţia asupra cazurilor copiilor din familii nevoiaşe sau cu probleme de ordin social. Ea a spus că anul acesta, în tot judeţul, în 40 de şcoli va fi asigurată o masă caldă zilnic. Inspectorul şcolar general le-a spus primarilor prezenţi să insiste ca elevii să primească masa caldă în locul pachetelor educaţionale. „În judeţ, în fiecare dimineaţă intră în şcoli şi copii care nu au mâncat micul dejun, şi copii care au plecat de acasă la ora 5 – avem 5000 de elevi care trebuie să facă naveta pentru că nu sunt licee şi şcoli profesionale în rural şi trebuie să vină în oraş –, nu trebuie uitat că avem copii care provin din familii monoparentale sau cu părinţi plecaţi în străinătate, avem probleme multe de rezolvat”, le-a spus ea participanţilor, mulţumindu-le că şi-au asumat aceste proiecte de investiţii în unităţile de învăţământ.

Amintim că, la fel ca anul trecut, şi Programul pentru şcoli, care presupune distribuirea în toate şcolile din judeţ a produselor de panificaţie (biscuiţi, corn etc.), a lactatelor şi a fructelor, încă nu a fost lansat în acest an şcolar. Lansată abia la sfârşitul lunii octombrie, licitaţia pentru atribuirea loturilor de alimente este în continuare în derulare, nefiind atribuit până acum niciun lot. 

SURSA: Ziarul de Iași

About The Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *