Investiții în spitale! Maternitatea ”Cuza Vodă” va beneficia de echipamente noi de un milion de euro

Cu un milion de euro obținuți prin PNRR, Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Cuza Vodă” dotează secția de terapie intensivă pentru nou-născuți.

Programul Național de Redresare și Reziliență include o componentă pentru sănătate (12), destinată dezvoltării infrastructurii spitalicești publice. „Dotarea cu echipamente și aparatură medicală a secției de neonatologie va conduce la creșterea capacității de stabilizare, diagnosticare și tratament adecvat a nou-născuților cu diferite afecțiuni medicale”, menționează anunțul de licitație. Secția Clinică Neonatologie II a maternității găzduiește cea mai mare unitate de Terapie Intensivă Neonatală din România, cu 25 paturi, unde sunt tratați anual peste 1000 de nou-născuți. Secția este dotată cu o unitate de transport neonatal, înzestrată cu toate echipamentele de terapie intensivă (incubator, ventilator, monitorizare și administrare a tratamentelor).

Procedura de achiziție lansată ieri include 13 loturi de echipamente, între care 5 ventilatoare neonatale (1,13 milioane de lei), 11 monitoare funcții vitale (un milion de lei), încă 5 asemenea monitoare cu o stație de monitorizare (716 mii lei), 4 incubatoare hibride cu lampă de fototerapie (686 mii lei) etc. Valoarea totală estimată este 4,94 milioane de lei.

Citește mai mult AICI

About The Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *