Incendiu la cantina unei școli din Iași dezvăluie lipsa autorizației de securitate la incendiu

În urmă cu o săptămână, cantina școlii gimnaziale Spectrum din Iași a fost cuprinsă de flăcări. Cauza incendiului a fost identificată drept un aparat de gătit lăsat nesupravegheat.

Însă, la o săptămână distanță de la acest eveniment tragic, dezvăluiri uluitoare ies la iveală. Se pare că Școala gimnazială Spectrum nu deține autorizație de securitate la incendiu, conform Jurnalul de Iași.

Autorizația de securitate la incendiu este un act administrativ emis de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență Județean, având rolul de a certifica conformitatea unei construcții, instalații tehnice sau altor amenajări cu cerințele de securitate la incendiu. Acest document este obținut în urma unor verificări riguroase, atât pe teren, cât și a documentelor privind măsurile de apărare împotriva incendiilor.

O lipsă a acestei autorizații nu numai că indică un eșec al respectării normelor de siguranță, dar ridică întrebări serioase cu privire la modul în care instituția școlară a gestionat aspectele legate de securitatea elevilor și a personalului.

Sursă: jurnaluldeiasi.ro

About The Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *