În satul Uricani va fi construit un centru rezidențial pentru persoanele cu dizabilități și vârstnici

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a aprobat cererea de finanțare pe care am depus-o în vederea realizării unui centru rezidențial pentru persoanele cu dizabilități și vârstnici în satul Uricani. Acest lucru va fi posibil prin reabilitarea, modernizarea și dotarea unei clădiri (C19) ce a făcut parte din cadrul Fermei 7 Agromix. Valoarea totală a investiției este de 10.402.556,78 lei, din care valoarea asigurată de la bugetul de stat este de 10.050.626,27 lei, iar valoarea finanțată de la bugetul local de 351.930,51 lei. Durata de implementare a proiectului este de 24 luni.

Clădirea a fost construită în jurul anului 1970, având un număr de două niveluri (P+E1). Suprafața construită este 484,20 metri pătrați, iar suprafața desfășurată de 981,98 metri pătrați. Sistemul structural este format din pereți structurali din autoportantă confinată cu stâlpișori din beton armat. Toată zidăria clădirii este formată din cărămizi cu goluri verticale.

Pereții interiori, de compartimentare, au grosimea de 25 centimetri, iar cei exteriori, care formează anvelopa clădirii, au grosimea de 30 centimetri. În partea superioară, pereții au o rețea de grinzi cu secțiunea de 25×40 centimetri care leagă toți stâlpișorii între ei. Din punct de vedere al izolării termice și al economiei de energie, ansamblul anvelopei clădirii studiate prezintă deficiențe prin lipsa termoizolației pereților perimetrali. Unele degradări structurale, cum ar fi zone cu beton segregat sau armături corodate, pot fi ascunse sub finisaje, acestea nefiind vizibile până la începerea unor lucrări de consolidare și desfacerea tencuielilor și a pardoselilor.

Evaluarea tehnică a stabilit că structura se încadrează în clasa de risc seismic II, fiind necesară efectuarea de lucrări de intervenție asupra elementelor sistemului structural.

C20 – alt centru rezidențial construit la Uricani

Prin același program, Primăria Comunei Miroslava va realiza un alt centru rezidențial în aceeași zonă (corpul de clădire C20). Valoarea totală a investiției este de 10.277.280,62 lei, din care valoarea asigurată de la bugetul de stat este de 9.932.801,42 lei, iar valoarea finanțată de la bugetul local de 344.479,20 lei.

sursa – stireadeiasi

About The Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *