În lunile martie și iunie, angajații din sănătate vor primi salarii majorate. Cele 20 de procente vor fi împărțite pe fiecare specialitate

În lunile martie și iunie, angajații din sănătate vor primi salarii majorate. Aceștia au obținut o creștere salarială de 20 la sută. Mai mult decât atât, reprezentanții acestora au obținut și tranșele de creșteri salariale, însă procesul nu a fost încă finalizat.

Angajații din sănătate așteaptă împărțirea sumelor. În caz contrar, vor continua protestele

Cert este că întregul personal din sistemul sanitar, începând de la infirmieri, asistenți medicali și personal TESA (Tehnic, Economic și Socio-Administrativ) din cadrul unităților medicale, va beneficia de creșteri salariale.

„Pe data de 1 februarie 2024, în urma protestului, revendicările au rămas aceleași, la fel și promisiunile. Însă, pe data de 5 februarie 2024, am avut o altă întâlnire cu premierul României, în care s-au fixat tranșele de creștere salarială, care vor fi în martie și pe data de 1 iunie 2024.

Mai avem răbdare încă o săptămână pentru a se finaliza procesul de împărțire a acestor sume pe fiecare categorie. Este vorba aici și despre sisteme paralele, sistemul sanitar CFR, Armatei și Ministerului de Interne, pentru că și ei sunt personal de specialitate civil, care este salarizat după aceeași lege de salarizare”, a declarat Iulian Cozianu, președintele Sanitas Iași.

Citește mai mult AICI

About The Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *