Iași depășește la poluare indicatorii din Paris și Madrid la un loc, deși sunt orașe de 20 de ori mai mari

Iașiul depășește la poluare indicatorii din Paris și Madrid la un loc. Blocajele în trafic reflectă lipsa Centurii și a pasajelor din marile intersecții. Totodată, Capitala Moldovei mai are doar o stație fixă care monitorizează calitatea aerului.

Ultimul raport al Agenției Europene de Protecție a Mediului arată că ieșenii respiră, zi de zi, cel mai poluat aer din România, în ultimii doi ani aici fiind înregistrate cantități îngrijorătoare de particule fine sau PM2.5. Potrivit documentului, Iașul este pe locul 340 din 375 de orașe monitorizate de Agenția Europeană de profil. În cadrul studiului, orașele din Europa sunt clasate de la cel mai curat la cel mai poluat oraș, pe baza nivelurilor medii de particule fine, în ultimii doi ani.

Orașul Iași este cel mai poluat oraș din Romania.

Iași depășește la poluare indicatorii din Paris și Madrid la un loc, deși sunt orașe de 20 de ori mai mari. Blocajele în trafic reflectă lipsa Centurii și a pasajelor din marile intersecții. 

O altă componentă pentru reducerea poluării este legată de sporirea spaţiilor verzi. „Din păcate, Iaşi are doar două parcuri şi aici mă refer doar la zona Copou. Zona Dacia – Alexandru cel Bun, cartierul cu cea mai mare populaţie, are foarte multe maşini şi prea puţine parcuri şi arbori. Dacă discutăm de zona Nicolina, e aceeaşi situaţie. Nu am văzut niciun demers serios din partea municipalităţii în acest sens. Calitatea aerului ne afectează viaţa„, a subliniat secretarul de stat Bogdan Balanişcu. 

Dacă cel mai toxic oraș este Capitala Moldovei, depășind până și Bucureștiul, cel mai curat aer din țara noastră poate fi respirat în municipiul Galați. 

Mai multe detalii AICI

SURSA: https://adevarul.ro

About The Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *