Greva foamei la Serviciul de Probațiune Iași

Greva foamei este forma de protest adoptată începând de luni, 22 ianuarie, de o treime dintre consilierii de probațiune din Iași, scrie Ziarul de Iași.

Măsura disperată prin care încearcă să atragă atenția asupra a ceea ce numesc un abuz vine ca urmare a faptului că salariile pe luna decembrie le-ar fi fost diminuate drastic față de lefurile încasate în lunile anterioare. Și asta după ce abia obținuseră de patru luni reparațiile salariale cerute însă din 2017.

La Iași, după majorări, salariile brute ale consilierilor de probațiune se situează între 6.245 de lei, cât au consilierii începători (grad profesional III și vechime de 0 – 5 ani), și 11.106 lei, cât au consilierii cu cel mai înalt grad profesional și cu vechime în funcție de peste 20 de ani. La aceste salarii brute de bază se mai adaugă sporul de 15% din salariul de bază „pentru condiții de muncă grele, vătămătoare sau periculoase”, 10% din salariul de bază lunar reprezentând “cuantumul sporului pentru risc și suprasolicitare neuropsihică” și 5% din salariul de bază “cuantumul sporului pentru păstrarea confidențialității”. Salariul cel mai mare îl are șeful de serviciu (un salariu brut de bază de 14.701 lei, la care se adaugă sporurile mai sus menționate.

Citește mai mult pe ziaruldeiasi.ro

About The Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *