Explozia vegană în România: Opțiuni iubite în loc de cârnați, burgeri, șnițele și chiftele. Mâncarea vegană a devenit la modă la noi în tară

De la burgeri vegani, până la preparate sofisticate, bucătarii vor să demonstreze că mâncarea fără carne și lapte poate fi extrem de gustoasă.

Industria alimentară vegană a crescut în ultimii ani, cu o varietate tot mai mare de produse care înlocuiesc preparatele pe bază de carne sau lactate.

Într-un restaurant din Capitală bucătarii prepară mâncare exclusiv pe bază de plante. Un burger vegan arată ca unul clasic. Gustul poate să difere, însă aromele esențiale rămân.

Proprietarii au început în 2015 cu un camion cu mâncare. În câțiva ani au ajuns la două restaurante în centrul orașului.

Alexandra, ajutor de bucătar: „Am început cu wrap-urile veggie, produsul cel mai vândut și astăzi. Chifteluțele și sosurile le producem la noi în laborator. Avem și o gamă variată de burgeri. Corporatiști și foarte mulți tineri, dar avem și o bază foarte mare de clienți străini”.

București, Cluj-Napoca, Iași, Constanța și Brașov sunt orașele în care au fost înregistrate cele mai multe astfel de comenzi.

Sursa: Știrile ProTv

About The Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *