Evenimentul Ia Și Cufărul cu Haine a ajuns la a IX-a ediție!

Ești în căutarea unor haine pentru acest sezon și nu numai? Vrei piese de calitate, dar care să fie și la un preț accesibil?

Vino pe 12 Mai la cel mai mare eveniment de Resale din Moldova care va avea loc la Cafeneaua Piața Unirii. Haide să ne pregătim garderoba pentru următorul sezon!

Ce se poartî în 2024? Sustenabilitatea în modă, viața îndelungată pentru articolele de îmbrăcăminte și respectul pentru mediul înconjurător. IaȘi Cufărul cu Haine susține sustenabilitatea în modă, o industrie despre care se vorbește tot mai mult că dăunează mediului înconjurător.

Organizăm evenimentul încă din 2019, iar acum a devenit cel mai mare eveniment de acest fel din Moldova. În cei 5 ani de când organizăm aceste întâlniri am reușit să educăm publicul ieșean în ceea ce privește conceptul de #resale care reduce supraproducția în industria modei și menține întreaga planetă curată.

Cele 5 R-uri ale modei ieri, azi și mâine sunt: reduceți, repurtați, reciclați, reparați, revindeți. Noi avem un mare rol de jucat acum, cel de consumator.

Vă invităm pe toți să cumpărați mai puține lucruri, sau să contribuiți la recircularea hainelor. Sănătatea planetei depinde de noi toți în a obține în mod sustenabil ceea ce avem nevoie și de a reutiliza lucrurile. Un viitor durabil și de succes înseamnă o economie circulară în care folosim resursele cu moderație și reciclăm la nesfârșit.

Vino pe 12 mai la IaȘI cufarul începând cu ora 13.00!

Rațiunile pentru care cineva vine la IaȘi Cufărul cu haine?

Prețul accesibil – 47%

Modelul deosebit – 31%

Economie de timp – 22%

Ai hăinuțe care nu-și mai găsesc locul în dulap? Ești în căutare de chilipiruri? IaȘi Cufărul cu Haine este locul perfect pentru tine!

„Totul a pornit în 2019, de la dorința de a reduce consumul de haine. Cu toții trecem prin perioade în care adoptăm un anume stil vestimentar pentru o perioada determinată. Cand <depășim moftul sezonier> ne rămân în șifonier piese vestimentare, ajungând, astfel, să cadă dressingul pe noi. În altă ordine de idei, ce nu-ți mai place ție s-ar putea să fie fix ceea ce altcineva caută și își dorește să aibă. Mai nou, la evenimentele noastre vin designeri vestimentari care au înțeles ce încercăm noi să facem. Învățăm la workshopurile din cadrul evenimentelor despre materiale sustenabile, despre circuitul unui tricou simplu sau despre cum putem scoate din banalitate o ținută cu un singur accesoriu. Vorbim de o educație care a durat 5 ani pentru ca noi să ajungem acum să fim cel mai mare târg de resale din Moldova. Conceptul de sustenabilitate este unul complex, mai ales pentru că are la bază o diversitate de principii, cu efecte care se întrepătrund la nivel social și economic. La Ia Și Cufărul cu Haine vii cu haine pe care nu le mai porți sau dacă ești în căutarea unor piese care să-ți completeze garderoba.

Prețurile vor fi modice ca de fiecare dată. Noi nu mergem pe ideea de comerț, ci de recirculare și de reciclare: hainele care ție nu iți mai plac pot deveni preferatele altcuiva”,  spune fondatoarea Teona Gherasim.

IaȘi cufărul cu haine vorbește despre ideea de a proteja mediul înconjurător printr-un consum rațional de textile și materiale. Încet, dar sigur, demonstrăm că reciclarea textilelor nu este o misiune imposibilă!

Știai că se folosesc peste 2.500 de litri de apă pentru fabricarea unui singur tricou de bumbac?

De la producţie şi până la felul în care oamenii scapă de ele, hainele reprezintă al doilea mare poluator al planetei, susţin specialiştii. Impactul industrei textile asupra mediului este imens, iar datele oficiale ar trebui să ne facă pe fiecare dintre noi mai responsabili şi mai conştienţi de ce putem face pentru a reduce efectele negative.

About The Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *