Drumurile județene vor fi modernizate! Care este valoarea totală a contractului

Consiliul Județean, prin Direcția Județeană de Administrare a Drumurilor și Podurilor Iași, a semnat astăzi contractul de execuţie a lucrărilor de modernizare a DJ 208I: Blăgești (DN 28 A) – Crivești – Vânători (DJ 208 N) km 0+000 – 1+500 cu S.C. EKY SAM S.R.L. Valoarea totală a contractului este de 5.972.218 lei cu TVA, iar tronsonul ce urmează a fi modernizat este de 1,500 km, de la km 0+000 intersecție cu Strada Avram Iancu (DN 28A) până la km. 1+500, la ieșirea din localitatea Blăgești spre localitatea Vânători.

Ne-am luat un agajament ferm față de toți ieșenii, de a investi în infrastructura rutieră și de a sprijini dezvoltarea echilibrată a întregului județ. Modernizarea acestui drum va deschide noi perspective pentru dezvoltarea economică, socială și culturală a comunităților din zonă. Pașcani are un rol esențial în configurația județeană, iar prin parteneriatul pe care Consiliul Județean Iași îl are cu Primăria Municipiului Pașcani susținem ritmul de creștere pe care îl au municipiul și comunele învecinate. Pentru administrația județeană, investițiile în Pașcani sunt prioritare, iar direct sau prin structurile Consiliului Județean Iași, fie că vorbim de Direcția de Drumuri, Apavital, DGASPC, școlile speciale, vom continua să alocăm resurse financiare în toate domeniile de activitate pentru a ne atinge obiectivul de a dezvolta Pașcaniul.” a menționat Președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe.

Modernizarea acestui drum este o promisiune făcută în 2020 pentru cetățenii din Blăgești. Este o veste bună pentru locuitorii zonei pentru că nu vor mai fi nevoiți să trăiască în praf și noroi și mă bucur că am ajuns în această etapă datorită colegilor din Consiliul Județean Iași și Președintelui Costel Alexe, cărora le mulțumesc în numele pășcănenilor. Aceasta nu va fi singura stradă asfaltată, ci intenționăm să asfaltăm și alte străzi din cartierul Blăgești, la care pregătim deja documentații.” a menționat Primarul Municipiului Pașcani, Marius Pintilie.

Vom moderniza 1,500 km de drum județean, precum și execuția unui număr de 7 podețe transversale noi, completată de execuția a 3,00 km de rigolă carosabilă, pe ambele părți ale drumului județean. De asemenea, proiectul are prevăzut colectarea apelor pluviale pe întreg traseul modernizat, execuția unui sistem rutier nou și amenajarea drumurilor laterale.” a precizat Ciprian Ciucan, Directorul Direcției Județene de Administrare a Drumurilor și Podurilor Iași.

Termenele prevăzute în contractul semnat astăzi sunt de 30 de zile pentru elaborarea proiectului tehnic și detaliile de execuție și 5 luni pentru execuția lucrărilor de modernizare.

About The Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *