Două profesoare navetiste, finalistele din Iaşi la Gala „Profesorul Anului din mediul rural” 2024
Două profesoare din judeţul IaşI, remarcate pentru că îşi dedică timpul, energia şi pasiunea pentru a transforma mediul rural într-un spaţiu propice dezvoltării copiilor. Acestea au fost nominalizate la Gala „Profesorul Anului din mediul rural” 2024. Este vorba despre Andreea Ursache, de la Liceul „Lascăr Rosetti” din Răducăneni, nominalizată la categoria Dezvoltarea abilităţilor socio-emoţionale, şi despre Cosmina Teodora Chiouru, de la Liceul Teoretic „Comandor Alexandru Cătuneanu” din Lunca Cetăţuii, nominalizată la categoria Profesori debutanţi, scrie Ziarul de Iași.
Amândouă fac naveta zilnic, îşi sprijină elevii şi organizează o serie de activităţi cu aceştia, pentru a-i conecta mai bine la şcoală şi pentru a-i ajuta să se dezvolte ca oameni. Reporterii „Ziarul de Iaşi” le-au contactat pe cele două cadre didactice din judeţul Iaşi, pentru a afla de unde vin implicarea şi dorinţa de susţinere a copiilor.
Andreea Ursache: „Fiecare copil merită să fie un campion”
Andreea Ursache este profesoară de Limba engleză la Liceul „Lascăr Rosetti” din Răducăneni şi a fost nominalizată la categoria Dezvoltarea abilităţilor socio-emoţionale. Profesează de doisprezece ani, reuşind să conducă până acum pe băncile şcolii, în calitate de dirigintă, trei generaţii de elevi. La cei 37 de ani ai săi, aceasta mărturiseşte că pe lângă cunoştinţele de limba engleză pe care le transmite copiilor, încearcă să îi înveţe să fie cu adevărat „oameni”.
Pentru ea, fiecare oră este o oportunitate de a construi un mediu sigur şi stimulativ, unde elevii să se simtă valorizaţi şi încurajaţi să exploreze. „Partea aceasta socio-emoţională mă caracterizează ca profesor. În special ca dirigintă, atunci când primesc un nou colectiv, îmi place să mă axez mult pe formarea unui colectiv unit, care să înveţe să fie empatici, rezilienţi, să se încurajeze unii pe ceilalţi. La fiecare oră nu pot să fiu doar acel profesor care transmite informaţii”, a precizat Andreea.
Materia pe care o predă i-a permis ca de-a lungul timpului să integreze în orele de predare numeroase activităţi. „De exemplu, dacă este Ziua Mondială a Zâmbetului sau când sunt diferite zile în cultura şi civilizaţia anglo-saxonă sau americană, precum Thanksgiving Day, facem un proiect sau o activitate pe acea temă. Altfel de activităţi introduse în orele zilnice le oferă elevilor bucuria învăţării. Totodată, le mai dau să facă mini scenete şi capătă încredere în ei, învaţă să vorbească în faţa colegilor şi să folosească limba engleză în nişte contexte reale”, a completat cadrul didactic.
Citește mai mult pe ziaruldeiasi.ro