Două fetițe au ajuns la spital după ce au fost spălate de mamele lor cu o substanță toxică. Una dintre ele este la ATI

Una dintre victime, o fetiță de cinci ani, este în stare gravă la Terapie Intensivă, iar medicii fac tot posibilul să o salveze.

Potrivit anchetatorilor, este vorba despre două familii din localitatea Ardud. Cele două mame au ales să-și spele fetițele cu o soluție extrem de toxică folosită pentru deparazitarea oilor. Și femeile s-au spălat cu aceeași substanță.

Când toți au început să se simtă rău au cerut ajutor. Fata în vârstă de cinci ani se află la Terapie Intensivă, iar medicii încearcă să o mențină în viață, dar cea mică respiră cu dificultate.

Din precauție, copila de doi ani și cele două mame au fost internate în Terapie Intensivă, însă starea lor este acum stabilă. Medicii au anunțat poliția, iar ambele femei sunt cercetate pentru vătămare corporală din culpă. Protecția Copilului a fost sesizată, de asemenea.

Astfel de cazuri se repetă, deși specialiștii vin cu avertismente ferme. Soluțiile de uz veterinar sunt extrem de nocive pentru oameni. Inhalarea vaporilor atacă sistemul nervos, iar dacă produsul se absoarbe prin piele, intră în circulația sanguină și afectează grav organele interne.

În județul Iași, o fetiță de trei ani a murit, luna trecută, după ce mama ei a spălat-o pe cap cu o soluție de deparazitare pentru oi.

Citește mai mult AICI

Imagine: Observator

About The Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *