Deții un teren care nu-ți aduce venit? Nu rata finanțarea: se dau bani frumoși pentru împăduriri! Tot ce trebuie să faci: 78 de ieșeni au aplicat deja

Dacă aveți terenuri și nu ați aplicat până acum pentru programul de împădurire, finanțat prin PNRR, nu mai stați pe gânduri! Avantajele sunt multiple. În primul rând, puteți primi până la 26.000 de euro la hectar, plus o primă anuală de 456 de euro/ha, timp de 20 de ani. Până acum, la Iași au aplicat pentru acest program 78 de solicitanți, iar amplasamentele acceptate sunt pe 224 de hectare.

Fermierii care dețin cel puțin jumătate de hectar de teren agricol sau pășune, pot primi bani europeni pentru împădurire. Finanțarea este considerabilă. Se dau până la 26.000 de euro la hectar (ha), plus o primă anuală de 456 de euro/ha, pentru ”sechestrarea dioxidului de carbon”, și nu doar pentru doi, trei ani, ci pentru 20. Fondurile se alocă  prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) și s-au pus la bătaie în acest sens în jur de 500 de milioane de euro, bani la dispoziția beneficiarilor publici sau privați, indiferent de tipul de proprietare al terenului pe care se face plantarea, după cum scrie în ghidul de finanțare. Oficialii din Ministerul Mediului chiar îi încurajează pe fermieri să aplice la acest program, pentru că avantajele sunt multiple, după cum ne asigură ei.

Citește mai mult AICI

About The Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *