Destinaţiile de vacanţă iubite de români, care au au introdus sau au mărit taxele pentru vizitatori

Ne pregătim de zilele libere de 1 mai şi de perioada vacanţelor de vară. Atenţie însă la cum vă calculaţi bugetul. În toată Europa, locaţiile cu tradiţie au introdus sau au mărit taxele pentru vizitatori. 

Barcelona, cu zeci de milioane de turişti anual, şi cu localnici care s-au manifestat vehement împotriva acestui lucru, a introdus din această lună o suprataxă de 3,25 de euro pe zi. Care se adaugă la cele deja existente! La Portimao, în Algarve, Portugalia, e ceva mai ieftin, 2 euro pe zi de turist.

În Italia, la Veneţia, minunată dar extrem de aglomerată, există o taxă de intrare în oraş de 5 euro care va fi înlocuită curând tot de o taxa de turism care va putea ajunge şi la 10 euro pe zi! În Italia e o practică ce durează deja de ani buni şi doar sezonul trecut, autorităţile au strâns 700 de milioane de euro din aceste taxe zilnice de turism.

Grecia, în Top 3 destinaţii pentru români, a schimbat numele din taxa de turism în taxa de Rezilienţă la schimbări climatice! Şi i-a crescut puţîn valoarea, dar în principiu e exact acelaşi lucru. În locaţiile mici porenşte de la 1,5 euro dar în insulele extrem de căutate poate ajunge şi la 10 euro pe zi de turist.

Citește mai mult AICI

About The Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *