Tratamentul care a făcut mai mult rău decât bine pacienților

Într-un interviu acordat pentru WOW Iași, conferențiarul doctor Ionuț Nistor, medic primar nefrolog la Spitalul Clinic Parhon din Iași, a oferit o perspectivă detaliată asupra modului în care în urmă cu trei ani, alături de alți doi medici, și-a dat seama că HIDROXICLOROCHINA- substanța aprobată de Ministerul Sănătății ca tratament pentru COVID-19 nu doar că nu era bună, ci provoca mai mult rău pacienților.

”Am îndrăznit să spun în anul 2020, ca hidroxiclorochina nu ajută și ar trebui să nu o mai folosim pentru tratamentul infecției cu SARS CoV2” a declarat mediul nefrolog Ionuț Nistor.

Cu un focus clar asupra pacienților cu afecțiuni renale preexistente, Dr. Nistor a subliniat provocările majore cu care s-a confruntat în asigurarea îngrijirii adecvate în contextul pandemiei și nu numai și a oferit câteva sfatul pentru menținerea sănătății funcției renale.

Avertizarea specialiștilor:

  • Evaluarea critică a tratamentelor pentru COVID-19 și impactul lor asupra sănătății pacienților cu boli renale preexistente.
  • Îngrijorările legate de posibilitatea ca anumite tratamente să provoace mai mult rău decât bine și necesitatea unei abordări personalizate pentru fiecare pacient.

”Administrarea acestei subsțanțe nu i-a ajutat și le-a dat pacientilor, într-un număr mare de cazuri, efecte adverse”-dr. Ionuț Nistor

Interviu Video: Facebook-WOWIași

About The Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *