Companiile aeriene care separă copiii de părinți în avion. Ce se întâmplă la Wizz Air și Ryanair
Atunci când zbori alături de copiii minori, te-ai aștepta ca aceștia să stea implicit lângă părinți. Dar știai că nu toate companiile fac asta? Cel puțin nu fără să trebuiască să plătești o taxă pentru a sta împreună.
Dar cum altfel te poți asigura că tu și copiii tăi veți sta împreună împreună în timpul zborului? Iată tot ce trebuie să știi.
Ce trebuie să faci dacă vrei să stai alături de copiii minori în avion
Dacă mergi cu copiii minori în avion, este destul de evident că vei dori să stai lângă ei. De fapt, vei avea nevoie să o faci – cel puțin până când vor fi suficient de mari să se ocupe în siguranță de ei înșiși pe durata zborului.
Dar să te asiguri că familia ta stă împreună într-un avion nu este la fel de simplu ca și rezervarea locurilor alăturate într-un cinematograf sau teatru.
Repartizarea locurilor în aeronave nu este ceva oferit de companiile aeriene pe gratis.
Locurile sunt acum fie alocate aleatoriu pentru fiecare pasager în avans fie va trebui să plătești dacă dorești să stai alături de familie.
Cea mai bună perioadă pentru a te asigura că vei avea o călătorie plăcută și vei sta alături de copiii tăi este atunci când alegi compania aeriană și rezervi biletele.
Înainte de a rezerva biletele, merită să știi care companii aeriene garantează că copiii sub 12 ani vor fi așezați cu cel puțin un părinte, fără a face rezervări prealabile sau fără o taxă suplimentară. Acestea sunt:
· British Airways
· Air France
· KLM
· American Airlines
· Delta
· Emirates
· Jet2
Următoarele companii aeriene spun că vor așeza copiii sub 12 ani „aproape” sau „la îndemână” de adultul care îi însoțește, dar nu pot garanta că acest lucru se va întâmpla în locul direct lângă ei.
· TUI
· Virgin Atlantic
· Norwegian Air
· EasyJet
Asta înseamnă că la aceste companii aeriene, copilul tău poate fi așezat pe partea opusă a culoarului sau într-un loc direct în fața sau în spatele tău.
Ce se întâmplă la Ryanair
Ryanair are un sistem puțin diferit. Ei garantează că copiii sub 12 ani vor sta cu un adult din grupul lor de rezervare, dar acest adult trebuie să plătească aproape 5 euro pentru a rezerva un loc și copiii vor primi automat locuri lângă ei fără taxă suplimentară.
Această taxă este adăugată automat atunci când rezervi un loc pentru copii și o vei vedea în coșul tău la finalizarea comenzii.
Este important să știi că nu trebuie să selectezi apoi un loc plătit din planul de locuri peste această plată.
Această rezervare de 5 euro acoperă până la 4 copii cu vârsta cuprinsă între 2 și 12 ani per un adult plătitor.
Ar trebui să rezervi un loc pentru bebeluș? Tarifele pentru bebeluși (pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 8 zile și 24 de luni) sunt doar pentru copiii care stau în brațele adulților.
Poți opta să rezervi un loc pentru bebelușul tău în schimb, ceea ce s-ar putea să ți se pară confortabil (poți avea opțiunea de a îți asigura copilul într-un scaun auto, în loc să îl ții în brațe pe tot parcursul zborului) și care uneori poate fi mai ieftin.
Chiar și companiile aeriene care garantează că vor așeza un părinte lângă copil/copii gratuit se referă doar la un adult. Deci, dacă zbori cu soțul/soția (sau alte persoane adulte sau copii cu vârsta peste 12 ani), aceștia ar putea să se găsească alocate aleatoriu în altă parte pe avion.
La Ryanair, dacă plătești taxa de 5 euro pentru a fi așezat lângă copiii tăi (sub 12 ani), partenerul tău (și alte persoane adulte sau peste 12 ani din grupul tău) este foarte probabil să stea altundeva.
Dacă preferi ca acest lucru să nu se întâmple, poți opta să plătești pentru a rezerva un loc aproape.
Din păcate, la aproape toate companiile aeriene, copiii cu vârsta de 12 ani sau mai mari din grupul tău pot fi alocați aleatoriu, cu excepția cazului în care plătești pentru a rezerva locuri pentru aceștia.
Politicile Wizz Air legate de copii
La WizzAir, copiii cu vârsta mai mare de 14 zile, până la vârsta de 2 ani, pot călători în brațele unui adult însoțitor, contra unei taxe de €32 pentru fiecare zbor dus-întors.
Dacă plătești taxa prin intermediul Serviciului de Call Center, se aplică o taxă suplimentară pentru tranzacție, așa că mai bine o faci la rezervarea online.
Doar un singur copil poate călători în brațele unui adult însoțitor. În plus, scaunele auto pentru infanți cu orientare spre spate pot fi luate la bord dacă este achiziționat un loc suplimentar.
Copii trebuie să aibă vârsta sub 2 ani atât la data zborului de plecare, cât și a celui de întoarcere. O persoană poate însoți doar un singur infant.
Copiii cu vârsta peste 2 ani nu vor putea să călătorească în brațele unui adult însoțitor.
Dacă copilul împlinește vârsta de 2 ani după plecare și înainte de întoarcere, trebuie creată o rezervare separată pentru zborul dus și pentru cel de întoarcere.
La WizzAir, pentru copiii între 2 și 14 ani va trebui să cumperi bilet ca pentru orice altă persoană. Și va trebui să cumperi și loc dacă vrei ca acesta să stea lângă tine. La această companie aeriană, copiii de peste 14 ani pot călători singuri. Copiii și adulți trebuie să achiziționeze bilete în aceeași rezervare.
Un mod de a fi sigur că vei putea sta cu copiii și familia este pur și simplu să accepți taxa pentru a rezerva locuri împreună. Este enervant, dar taxele nu sunt astronomice, mai ales pe companiile aeriene low-cost.
Merită să iei în considerare că, dacă incluzi costul rezervării locurilor în bugetul tău atunci când cumperi bilete de avion, poți să eviți stresul rezervării la check in sau în avion.
Opțiunile pentru selectarea locurilor apar după ce ai ales zborurile, și de obicei vor exista mai multe categorii de prețuri din care poți alege, în funcție de locul în care vrei să stai în avion.
Sursă: stirileprotv.ro