Cele mai bizare solicitări la 112. Românii cer ajutor la cumpărături, sfaturi împotriva fantomelor sau soţilor care nu îşi fac datoria conjugală

Serviciul 112 împlineşte astăzi 20 de ani de când a fost înfiinţat în România. De-a lungul timpului, operatorii au fost priviţi, pe rând, ca îngeri şi demoni. Au reuşit salvări miraculoase, dar au fost şi ţinta unor acuzaţii grave. Oricum, au şi ei motive să se plângă. Din cele peste 10 milioane de apeluri primite anul trecut, jumătate au fost glume proaste sau alarme false. 

În 20 de ani de existenţă, dispeceratele 112 au primit peste 300 de milioane de apeluri de urgenţă.

„O persoană de la magazin cumpără tot zahărul, vă rog un echipaj!”

„După ce am fost amenințat, am început să văd fantome prin curte”.

„Bărbatul meu nu vrea să își facă datoria de soț. Mă puteți ajuta?”

Oamenii au cerut chiar şi sfaturi împotriva fantomelor

În două decenii, operatorii de la 112 s-au crucit când au auzit oameni care îi sunau şi cereau ajutor la cumpărături, sfaturi împotriva fantomelor sau soţilor care nu îşi fac datoria conjugală. Pe teren, pompierii alertaţi prin numărul de urgenţă au fost exasperaţi şi ei de alarme false. Aseară, un bărbat din Iaşi, care chemase ambulanţa, s-a gândit că medicii vin mai repede dacă mai dă un telefon la 112 şi spune că miroase a gaz în tot blocul. 

Campion al apelurilor la 112 este un bărbat din Argeș, care a sunat fără motiv la 112 de 31.000 de ori într-un an. În 2023, dintre cele peste 10 milioane de apeluri, doar 53% au reprezentat urgențe, restul au fost alarme false.

Citește mai mult AICI

About The Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *