Cel mai așteptat festival al iernii va avea loc duminică, la Botoșani

Centrul Județean pentru Conservare și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani, în parteneriat cu Fundația Județeană pentru Tineret Botoșani și cu Centrul Județean de Voluntariat Botoșani, organizează în data de 17 decembrie 2023, cea de-a XLVIII-a ediție a Festivalului de Datini și Obiceiuri de Iarnă „Din străbuni, din oameni buni…”.

Festivalul va avea două momente. Primul, al paradei formațiilor de datini și obiceiuri, care va începe la ora 11:00, din fața Palatului Administrativ din municipiul Botoșani, urmând traseul Str. Cuza Vodă – Casa Sindicatelor – Liceul A.T. Laurian – Podul de Piatră – Calea Naţională – Direcţia Muncii – Hotel Rapsodia – Str. Cuza Vodă.

Al doilea moment va fi constituit de spectacolul pregătit de cele 36 de formaţii de datini și obiceiuri de iarnă participante, care vor evolua începând cu ora 12:00 pe scena amplasată în fața Primăriei Municipiului Botoșani.

”Mizăm pe o prezență foarte mare!”

„Vrem să avem continuitate la Festival, iar cu numărul de participanți, cu tot ce s-a reușit anul acesta suntem pe locul trei pe țară. Am înțeles că cel mai mare este la București, care are aproximativ 2.000 de participanți, iar noi suntem pe aproape, pentru că avem undeva la 1400 – 1500 de participanți. Deci se poate face și la Botoșani”, a declarat pentru Știri.Botoșani.Ro omul de afaceri Răzvan Baltă.

Răzvan Baltă a precizat, de asemenea, că botoșăneni aflați peste hotare vor avea parte de ”multe transmisiuni live de pe mai multe site-uri care vor transmite”.

”Noi sperăm, în primul rând, ca părinții să vină cu copiii la festival. Acesta este cel mai important lucru. Părinții să își scoată copiii din case, duminică, să vină să vadă parada, să vadă aceste lucruri la care nu au acces în mod normal. Noi, cei mai în vârstă, le-am mai prins pe la bunici, am văzut ce înseamnă, dar cei tineri nu au unde să vadă. De aceea mizăm pe o prezență foarte mare, am ecouri în care toată lumea îmi spune că vom fi, venim, parada va fi frumoasă cu un număr record de participanți. Fac un apel să vină să vadă tot ce înseamnă acest festival. Vremea se anunță a fi frumoasă, soare, nu plouă, 5-7 grade”, a adăugat Răzvan Baltă.

CITESTE MAI DEPARTE PE stiri.botosani.ro

About The Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *