Ce oraș din România a înghețat la -18 grade Celsius? Trotuare pline cu gheață

Din ger în mai ger. Temperaturile au scăzut până la minus 18 grade Celsius a doua zi la rând. Un bărbat din Iaşi a fost la un pas să moară îngheţat. În centrul ţării, gerul muşcător a micşorat rapid rezervele de lemne ale localnicilor. În Moldova şi la Bucureşti, trotuarele pline de gheaţă au trimis la spital zeci de oameni cu mâini şi picioare rupte. 

Aerul artic a adus dimineaţă un ger chinuitor în aproape toată ţara. Cel mai rău a fost la Sfântu Gheorghe, în Covasna, unde termometrele arătau minus 18 grade Celsius, iar temperatura resimţită era minus 20. Teribil de frig a fost şi la Miercurea Ciuc. Localnicii au simţit că intră în congelatoare imense când s-au urcat în maşini. Geamurile îngheţate bocnă le dăduseră de înţeles că este insuportabil de frig. 

Meteorologii din Ghimbav au avut parte de un peisaj polar azi-dimineaţă, iar la câţiva kilometri distanţă Braşovul părea oraşul zăpezii. Un strat gros de gheaţă a acoperit maşinile din Braşov. Şoferii au râcâit geamurile minute în şir. 

Vezi toată știrea AICI

About The Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *