Cât va costa carnea de miel de Paște?
Deşi mai sunt peste două luni până la Paşte, în ferme au apărut mieii româneşti. Odată cu ei vin însă şi scumpirile. Preţul pe kilogram în viu este deja cu până la 15% mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi va creşte şi mai mult în apropierea Paştelui. În aceste condiţii, unii oameni spun că vor renunţa la carnea de miel de sărbători, în timp ce alţii vor cumpăra mai puţin.
Dacă anul trecut, în această perioadă, un kilogram de miel în viu se vindea cu aproximativ 20 de lei, acum preţul a crescut cu până la 15 la sută. De sărbători, va fi şi mai scump de atât. “Acum, carnea de miel este la 23 de lei în viu şi de sărbători clar o să crească. E ceva normal să crească de sărbători. E cererea mai mare, marfă puţină şi urcă preţul”, adaugă Nikolas Vasile Pop, fermier.
La raft însă, preţurile vor fi şi mai mari. Anul trecut, în perioada Paştelului, un kilogram de carne de miel a ajuns până la 65 de lei, asta în contextul în care, cu un an în urmă, se putea cumpăra cu 35 de lei. În această perioadă însă, în marile lanţuri de supermarket-uri, se găsesc doar produse din berbecuţ şi oaie.
Continuare pe observator