Care sunt cele mai ieftine stațiuni de schi din Europa

Revoluţia din 1989 şi intrarea României în Uniunea Europeană au deschis noi orizonturi pentru români, aceştia devenind, printre altele, tot mai interesaţi de posibilitatea de a practica sporturi de iarnă în ţări străine.

Topul staţiunilor de schi ieftine din Europa

Până de curând, bulgarii se puteau lăuda cu cele mai accesibile staţiuni de schi din Europa. Ne gândim aici la Bansko sau Boroveţ. Iar aceste staţiuni ofereau românilor avantajul de a fi situate relativ aproape de curând de ţara noastră.

Însă cifre mai recente arată că există staţiuni de schi din vestul Europei care şi-au adaptat preţurile astfel încât să primească un număr cât mai mare de practicanţi de schi. Vorbim despre autorităţi care au înţeles că trebuie să depună toate eforturile pentru a aduna cât mai mulţi bani, din turism, la bugetul local.

La acest capitol putem trece lejer staţiuni precum Serre-Chevalier-Briançon, din Franţa, sau Bardonecchia, din Italia.

De ce tot mai mulţi români preferă să schieze în afara ţării

La prima vedere s-ar putea spune că românii caută să schieze în afara ţării pentru că pot găsi, măcar teoretic, zone unde se schiază mai ieftin. Însă, dacă punem la socoteală cheltuielile cu drumul s-ar putea ca avantajul financiar să nu fie unul chiar atât de mare.

Pe de altă parte, suntem convinşi că mulţi români preferă să schieze în afara ţării pentru a se bucura de senzaţii noi, pentru a intra în contact cu culturi diferite, pentru a cunoaşte alte tipologii de oameni şi aşa mai departe.

Sursă: observatornews.ro

About The Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *